Ambassadepersoneel en studenten VS en Cuba veilig
30 Oct 2012, 22:30
foto
De medische faculteit in Santiago de Cuba heeft veel schade opgelopen.


Alle personeelsleden van de Permanente Missie van Suriname bij de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Verenigde naties en de personeelsleden van de Surinaamse Ambassade in New York zijn in veiligheid. De Surinaamse missies en de ambassade zijn door de gevolgen en het gevaar van de storm Sandy die delen van Amerika heeft getroffen, wel voor een tweede achtereenvolgende dag gesloten.

Ook de zes Surinaamse studenten in Santiago de Cuba maken het goed. De medische faculteit waar zij aan zijn verbonden heeft enorme schade geleden, maar de studenten zijn veilig. Ambassadeur Ike Antonius van de Surinaamse ambassade in Cuba, is in dagelijks contact met Ryan Derby, Natanael Filemon, Sarah Samijadi, Sherida Sintlisi Chevron Terborg en Arna Poetisi.

Antonius vertrekt morgen naar het gebied waar de studenten zich bevinden. Zij zullen vandaag nog aangeven welke levensmiddelen dringend nodig zijn. Deze zullen door de ambassade worden gekocht en verstrekt. Het is nog onduidelijk wanneer de studie hervat kan worden. De studenten zijn voorlopig veilig ondergebracht en Surinaamse regering heeft de opdracht gegeven hen volledig te ondersteunen, meldt de voorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May