Werknemers Federatie Universiteit overweegt acties
30 Oct 2012, 18:00
foto


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft geen overeenstemming bereikt met de leiding en is in permanent beraad. Er wordt morgen vergaderd met de lidbonden, waarbij standpunten zullen worden ingenomen. De besprekingen tussen de WFU en het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn definitief gesprongen.


De WFU meldt dat morgen de ontstane situatie aan de lidbonden zal worden gepresenteerd, waarna een standpunt ingenomen zullen worden. De lidbonden: Bond Technisch- en Administratief Personeel, de Celos Werknemers Organisatie en De Bond Personeel, Medisch Wetenschappelijk Instituut hebben het afkoopbod van de universiteit verworpen. In verschillende stadia zeggen de vakbonden tevergeefs voorstellen gedaan te hebben, deze aangepast en steeds weer zijn onderbouwd. De bonden typeren het bod vanuit de werkgever als volstrekt ‘ontoereikend’ en een sfeer van ‘verdeel en heers’.

Acties niet uitgesloten
Aan de vooravond van de dies natalis van de universiteit zullen de bondsbesturen wederom in een gecombineerde algemene ledenvergadering de leden inhoudelijk verslag doen van het verloop. Uit te voeren actiemodellen op en nabij locaties waarbij de universiteit en haar instituten activiteiten ontplooien, zullen niet vooraf bekendgemaakt worden.

In een brief aan het universiteitsbestuur stelt de WFU dat de normale voortgang van activiteiten op de universiteit niet gegarandeerd kan worden als de aanvaardbare en tijdige reactie uitblijft. Vanaf maandag 29 oktober, 00:00 uur zijn de technische en administratieve medewerkers in permanent beraad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May