CLO wil verhoging maximumbedrag onderstand
31 Oct 2012, 04:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De Centrale van landsdienaren Organisaties (CLO) wil optrekking van het maximumbedrag van onderstand van SRD 248 naar SRD 600. Vooral schoonmaaksters die vaak langer dan 35 jaar hun krachten hebben gegeven aan de overheid, moeten genoegen nemen met de lage onderstand die aan het eind van hun carrière wordt uitgekeerd.

Door de slechte ontwikkeling van de overheidsadministratie zijn deze functionarissen niet in aanmerking gekomen voor een ambtenarenpensioen, omdat ze nooit een vaste aanstelling hebben gehad, zegt de CLO in een schrijven aan minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja.

Wanprestatie
De organisatie verwijst naar een ambtsbrief van 13 oktober 1987, waarin de toenmalige premier, Jules Wijdenbosch duidelijk aangegeven zou hebben dat allen die een werkverband met de overheid hebben, een aanstelling moesten verkrijgen. Het uitvoeringsbesluit is echter nooit naar buiten gebracht, waardoor de schoonmaaksters als groep de dupe zijn geworden van deze wanprestatie van de overheidsadministratie, meent de CLO.

“Deze fouten en vele andere kunnen vaak niet goed rechtgetrokken worden, maar een redelijke aanpassing kan tenminste de steeds groter wordende ontevredenheid doen verkleinen”, onderbouwt de CLO het verzoek om aanpassing van de onderstand. De organisatie ziet graag bespreking van deze kwestie in de Raad van Ministers, liefst nog voor 31 december 2012.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May