Eerste Hindipop finale in maart 2013
02 Nov 2012, 10:00
foto


De finale van de eerste Hindipop, die georganiseerd wordt door Ra-Ni Entertainment, zal in maart volgend jaar worden gehouden. Een tot nu toe ‘geheime’ jury heeft de elf finalisten al uitgekozen. Aanvankelijk was het de bedoeling om tien finalisten te selecteren. Uiteindelijk zijn het er elf geworden omdat al deze inzendingen erg goed waren. Achttien personen hebben hun tekst opgestuurd voor de Hindipop. Dit zegt Dinesh Malhoe van Ra-Ni Entertainment aan Starnieuws.

Volgens Malhoe ligt het in de bedoeling om lokale talenten de kans te geven om zich te profileren. Daarnaast wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de cultuur. De tekst mocht in het Hindi of in het Sarnami worden ingeleverd. Sommige deelnemers hebben ook voor het arrangement gezorgd. De organisatie zal ervoor zorgen dat de tekst gearrangeerd wordt. Ook wordt een zanger aangewezen die het nummer zal vertolken. Drie van de finalisten zullen zelf hun lied ten gehore brengen.

Sponsoring verloopt stroef
De kosten om dit project te realiseren, zijn erg hoog. Malhoe zegt dat het "op de een of andere manier het erg moeizaam gaat om sponsors te vinden voor Surinaamse talenten. Onze eigen mensen worden minder gewaardeerd, hetgeen jammer is”, beweert Malhoe.

Om de objectiviteit hoog in het vaandel te houden, heeft Malhoe ervoor gekozen om de vijf juryleden nog onbekend te houden. Deze zullen op de dag van de finale bekendgemaakt worden. De juryleden kregen de tekst van de deelnemers op papier zonder dat ze wisten om wie het ging. De namen en andere gegevens van de deelnemers waren niet prijsgegeven. Malhoe rekent op dat de Hindipop ondanks alle hobbels een succes zal worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May