Bousaid mag beurs aan sporter geven
30 Oct 2012, 04:00
foto
De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, krijgt van Michael van Praag, een beurs uitgereikt voor een sporter. Rechts directeur Ishan Kortram van Scienta Suriname. (Foto: René Gompers)


De eerste ‘Michael van Praag studiebeurs’ is symbolisch uitgereikt aan Jim Bousaid, algemeen directeur van de Hakrinbank. De beurs is bedoeld om aan sporters de mogelijkheid te bieden een opleiding te volgen bij Scienta, een instituut dat zich specialiseert in veiligheid, toezicht en handhaving.

De Hakrinbank zal in de komende tijd op zoek gaan naar een sportman of sportvrouw die naast het serieus beoefenen van de sport behoefte heeft aan een opleiding op managementniveau. "Deze beurs komt de sporters heel goed uit", zei Bousaid, maandag bij de uitreiking van de beurs. "Sporters moeten heel vaak kiezen tussen sport en school. En na hun sportcarrière moeten ze ook geld blijven verdienen. Dit biedt hen een kans om na hun sportperiode toch nog iets te hebben om op terug te vallen".

Veiligheid belangrijk
Scientia NV zal vanaf januari 2013 beroepsopleidingen verzorgen op het gebied van Security, Safety, Integrity en Management. Als voorloper werd in Hotel Marriot een 'Executive Class in Strategic Security Risk Management’ verzorgd door Michael van Praag. Hij is voorzitter van de KNVB, UEFA-lid en hoofdveiligheidscoördinator van het WK toernooi in Zuid-Afrika. Ook Rinus Meelis, de algemeen directeur van Scienta hielp de inzichten verbreden van de ruim 25 leidinggeven uit verschillende sectoren.

Ishan Kortram, directeur van Scienta Suriname, is ingenomen met de opkomst. "Dit geeft aan dat men beseft dat er dreigingen zijn en dat mensen iets eraan willen doen". Aan de managers gaf hij voor aanvang van de cursus het belang aan van goed leiderschap. “Bedrijfsveiligheid is een 'top-down' activiteit. De toon aan de top, de cultuur die er heerst zijn bepalend bij het succesvol uitvoeren van een veiligheidsbeleid".

Van Praag, naar wie de studiebeurs vernoemd is, vindt het fijn om sporters te ondersteunen. "Het hoeft niet perse een voetballer te zijn. Belangrijk is dat hij of zij de mogelijkheid krijgt iets op managementgebied te leren".
Scienta is van plan om nog meer opleidingscentra op te zetten in het Caribisch Gebied en Brazilië.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May