Opleidingsinstituut voor risicomanagement opgericht
29 Oct 2012, 17:00
foto


Suriname is vanaf januari 2013 een nieuw opleidingsinstituut rijker. Scientia NV zal vanaf die maand, beroepsopleidingen verzorgen op het gebied van Security, Safety, Integrity en Management. Het instituut is het resultaat van een samenwerking tussen het in Nederland gevestigde opleidingsinstituut Beccaria en het Organisatie- en managementadviesbureau Meelis en Partners.

Vooruitlopend op zijn formele opleidingsactiviteiten, verzorgt Scientia vandaag de Executive Class ‘Strategisch Security Risk Management’. Ook zal Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, UEFA lid en hoofdveiligheidscoördinator van het WK toernooi in Zuid-Afrika, inzichten bijbrengen over de beveiliging van grote sportevenementen. Tijdens zijn presentatie wil hij de vraag wat het bedrijfsleven en de sport wederzijds van elkaar kunnen leren, beantwoorden.

Scientia wil in vijf jaar uitgroeien tot een zelfstandig Surinaams opleidingsinstituut dat een bijdrage levert aan het opheffen van het tekort aan beroepsopleidingen op het gebied van risicomanagement, geeft de opleiding in een bericht aan. Het is de bedoeling opleidingen op te zetten die zijn toegespitst op de Surinaamse situatie. Om dit te bereiken is een commissie van advies en aanbeveling, bestaande uit notabelen uit de samenleving in het leven geroepen. Sigmund Proeve is voorzitter van de commissie, die verder bestaat uit Humphrey Tjin Liep Shie, Mark U. Karg en Rene van Essen.

Het opleidingsinstituut heeft ook de ‘Michael van Praag studiebeurs’, in het leven geroepen om veelbelovende sporters gratis een opleiding en begeleiding op managementniveau bij Scientia te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May