Coalitie eist zware bezetting in parlement
29 Oct 2012, 15:10
foto
De regeringstafel waar slechts vier stoelen zijn gevuld.


De coalitie in de Nationale Assemblee (DNA) heeft vandaag er op gestaan dat de regering met een zware bezetting deelneemt aan de vergadering van het parlement. Bij de vergadering die om 13.00 uur begon, waren slechts de ministers Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Michael Miskin ad-interim Sociale Zaken, Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en Edward Belfort van Justitie en Politie in de zaal aanwezig.

Nog voordat de mededelingen waren afgerond, vroeg André Misikaba (NDP/MC) het woord. Hij is voorzitter van de commissie die de behandeling van de wet voor het huisvestingsplan heeft moeten voorbereiden. “Ik kijk naar de regeringstafel en zie enkele ministers, maar we willen dat bij deze behandeling de ministers van Financiën, die van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer en de minister van Openbare Werken hier aanwezig zijn.

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei hierop dat Misikaba haar voor is geweest, omdat zij van plan is de vergadering te schorsen en de regering de gelegenheid te geven om naar de vergadering te komen. Zowel Simons als Misikaba zegt dat deze behandeling niet één is waar slechts genoegen genomen wordt met de ondersteuning van vier ministers. “Dit is een nationaal huisvestingsplan, zoals voorgeschreven door de Grondwet. Deze exercitie gaan we overigens ook nog voor het eerst doen.

Minister Moestadja die de regering in het parlement vertegenwoordigt, zei hakkelend dat hij zijn medewerking zal verlenen om de ministers van Financiën en die van RGB naar de vergadering te krijgen. In koor werd hem door zowel de coalitie als de oppositie toegeroepen dat ook minister Ramon Abrahams van Openbare Werken naar de vergadering gehaald moet worden. Simons schorste toen de vergadering om de regering de gelegenheid te geven met een zware bezetting in het college aanwezig te zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May