Aandelenmarkt New York gesloten
29 Oct 2012, 10:10
foto
De normaal immens drukke aandelenmarkt van New York is volledig verlaten. (Foto: Getty Images)


De New York Stock Exchange is voor het eerst in 27 jaar gesloten. Ook morgen zullen naar verwachting de deuren van de beurs dicht zijn. De sluiting geldt als veiligheidsmaatregel, terwijl de stad zich voorbereid op de komst van orkaan Sandy.

De aandelenbeurs zei dat de orkaan "het uiterst moeilijk zal maken om de veiligheid van onze mensen te verzekeren." Ook het technologisch centrum Nasdaq is uit voorzorg gesloten.

Het is de eerste keer dat de beurzen voor een volledige dag zijn gesloten als gevolg van slechte weersomstandigheden. In september 1985 dwong orkaan Gloria de beurzenmarkt ook tot sluiting.

Vervoersdiensten opgeschort
In afwachting op de storm zijn honderdduizenden mensen in de stad bevolen om hun huizen te verlaten. Sommige delen van het financiële district van New York liggen in de evacuatie zone, evenals grote banken als Goldman Sachs en Citigroup. Het openbaar vervoer in New York is gesloten en betekent dat veel werknemers ook zonder waarschuwing niet in staat zouden zijn hun werkplek te bereiken.

Amerikaanse banken met kantoren in Londen hebben hun activiteiten tijdelijk van New York naar Londen verplaatst.

De Oostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor een levensbedreigende vloed op de Mid-Atlantische kust en winden met een kracht van 135 kilometer per uur. In verschillende staten geldt de noodsituatie, terwijl tientallen miljoenen mensen zijn getroffen, scholen zijn gesloten en vervoersdiensten opgeschort.

Voor de staten Maryland, New York, Pennsylvania, Virginia, Washington DC en een kust provincie in Noord-Carolina is de noodsituatie uitgeroepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May