Alle scholen Boven Suriname betrokken bij naschoolse opvang
29 Oct 2012, 06:00
foto
De school te Botopasi. (Foto: Edward Troon)


Vanaf vandaag zal op alle twintig scholen in Boven-Suriname de naschoolse opvang beginnen. In het weekend zijn de dorpen bevoorraad met levensmiddelen opdat het voedsel klaargemaakt kan worden. Vrouwen uit verschillende dorpen zijn belast met de bereiding van het eten.

Hugo Jabini (assembleelid Mega Combinatie/NDP) die dit project in het Boven Suriname gebied coördineert, zegt aan Starnieuws dat het vorige schooljaar een pilot is gedraaid op Nieuw Aurora. Dat is goed gegaan. Vanaf 8 augustus zijn acht scholen begonnen met de naschoolse opvang. Nagenoeg alle kinderen blijven na op school. Jabini is blij dat vandaag de rest van de scholen ook opgenomen wordt in dit project. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen openbare en bijzondere scholen.

Achterstand wegwerken
"Nu de kinderen langer op school blijven, kunnen zij beter begeleid worden. Er is een achterstand in het leerproces bij veel kinderen in het binnenland. Dit project biedt de mogelijkheid om kinderen extra te begeleiden", stelt Jabini. Het gaat om ruim vijf duizend schoolkinderen in het Boven Suriname gebied.

Jabini merkt op dat veel ouders ook niet thuis zijn, wanneer de kinderen van school komen. Velen zijn op kostgrondjes of werken elders. De leerkrachten zijn bereid om de kinderen te begeleiden. Zij eten ook mee op school. De leerkrachten die meedoen aan de naschoolse opvang, krijgen SRD 50 per dag. Ook de vrouwen die koken en de bootsmannen hebben een extra inkomen door dit project.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May