Organisatie krijgt veel complimenten van verpleegkundigen
28 Oct 2012, 22:00
foto
Caribische verpleegkundigen brachten ook een bezoek aan de kathedraal. (Foto: CNO)


Na een week van verschillende activiteiten is de 28ste Biennial Conferentie van de Caribbean Nurses Organization (CNO) succesvol afgesloten, zaterdag. De buitenlandse participanten waren vol lof over de organisatie. “ We hebben heel veel complimenten gekregen”, zegt Fauzia Niamut vicepresident van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname aan Starnieuws. Er komt een evaluatie en de resultaten en aanbevelingen worden aan de minister en de directeur van Volksgezondheid aangeboden.

De conferentie had een heel vlot verloop, de participerende landen hebben aangegeven dat Suriname het heel goed heeft gedaan. “Natuurlijk zijn er kleine organisatorische foutjes geweest, maar dat zijn leermomenten”. Niamut vertelt dat de deelnemers het bezoek aan de kathedraal bijzonder vonden. De Cultural night was ook een 'eye catcher', vooral de 'ala kondre dron' en de culturele diversiteit.” It was the best of the best”, was het eindoordeel van de deelnemers aan de organisatie.

Goed beeld van ziekenhuizen
Ook de rondleidingen in de verschillende ziekenhuizen is bijzonder gewaardeerd. ”De ziekenhuizen hebben zich goed voorbereid om de mensen op te vangen. Er is informatie over de verschillende afdelingen gegeven en de mensen hebben folders meegekregen. Ik moet zeggen dat we trots zijn op onszelf hoor”, zegt Niamut lachend.

Er is een nieuw bestuur gekozen tijdens deze conferentie. Jamaica zal nu leiding geven aan het nieuw gekozen bestuur van de CNO. Het bestuur zit dan aan tot 2014, wanneer de volgende conferentie plaatsvindt op St. Lucia.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May