Derde deel VS wordt bedreigd door 'monsterstorm'
28 Oct 2012, 16:00
foto
Een voorspelling van de loop van 'monsterstorm' Sandy. (CNN)


Miljoenen mensen aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika worden bedreigd door 'monsterstorm' Sandy. De 'perfecte storm' is geen gewone orkaan meer, maar in combinatie met twee winterstormen, is een derde deel van de VS in gevarenzone. De National Oceanic and Atmospheric Administration' (NOAA) waarschuwt de ruim zestig miljoen mensen die getroffen kunnen worden om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Er worden hoge vloedgolven verwacht. Het is nog niet te voorspellen hoe krachtig Sandy zal worden. Weerkundigen rekenen erop dat meer dan duizend kilometer van de VS te maken zal krijgen met regen, wind en sneeuw. Sandy heeft in het Caribisch Gebied minstens 45 levens geëist.

Diverse staten hebben de noodtoestand uitgeroepen. De presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney hebben hun campagnes aangepast. Obama heeft diverse maatregelen getroffen om de gevolgen van de storm het hoofd te kunnen bieden. Honderden vluchten zijn geannuleerd. In de miljoenenstad New York zal het openbaar vervoer rond middernacht lamgelegd worden. Het normale leven van tientallen miljoenen is ontregeld door Sandy. Honderdduizenden zijn geëvacueerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May