'Huisvestingsplan' voor maandag op de agenda (update)
28 Oct 2012, 00:00
foto


De ontwerpwet 'Huisvestingsplan 2012-2017' staat nu voor maandag 12.30 uur op de agenda voor openbare behandeling. Daarvoor zal het parlement in huishoudelijke vergadering bijeenkomen om het eindverslag goed te keuren. Hoewel de plooien met Pertjajah Luhur/Volks Alliantie enigszins glad gestreken zijn, wordt er nog gewacht op officiële mededelingen.

De fractie van de coalitiepartij onder leiding van Paul Somohardjo kijkt uit naar een reactie van de regering. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons had aangekondigd in een brief opheldering te vragen over de dijkenbouw van Commewijne. Intussen heeft minister Ramon Abrahams van Openbare Werken via de media meegedeeld dat de dijken gebouwd worden, zoals afgesproken. Volgens hem zijn er genoeg middelen daarvoor aanwezig.

Somohardjo zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij hoopt voor de vergadering duidelijkheid te hebben. Hij benadrukt dat zijn fractie concrete antwoorden wil hebben, voordat het interpellatievoorstel wordt ingetrokken. "Als het antwoord er is en het blijkt dat de dijken gebouwd zullen worden zoals afgesproken en beloofd is, dan is er niks aan de hand", zegt de politicus. De duidelijkheid is in elk geval belangrijk voor de bevolking van Commewijne en zijn partij.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May