Versie politie beschieting in Meriangebied
27 Oct 2012, 14:30
foto
Het ontzielde lichaam van S.O. (Foto gemaakt door een ooggetuige).


In tegenstelling tot wat ooggetuigen vertellen, over de beschieting gistermiddag in het Meriangebied (Oost-Suriname), komt de politie met een totaal andere versie van het gebeuren. Ooggetuigen stellen tegenover Starnieuws dat de patrouille van vier militairen geschoten heeft op de verdachten. De politie deelt mee dat het vuur geopend is door de verdachte S.O., die is komen te overlijden. Volgens de politie ging het om een gezamenlijke patrouille.


De politie heeft zojuist het volgende persbericht uitgegeven:
De 26-jarige roofverdachte S.O. is gistermiddag overleden na een schotenwisseling tussen hem en een gemengde eenheid bestaande uit politie- en militaire ambtenaren. Dit incident vond plaats in het Meriangebied. Omstreeks 14.47 uur werd de politie meldkamer bericht dat vier gewapende mannen een gewapende roofoverval hadden gepleegd in een supermarkt in het Nassau gebied. Dat zij daarbij een hoeveel ruw goud, kledingstukken en een ATV hadden buit gemaakt.

De politie eenheden in dat gebied werden vervolgens op de hoogte gesteld van deze beroving. Er is ook een signalement van de daders doorgegeven aan de Meldkamer. Die informatie is ook doorgespeeld aan de bedoelde eenheden.

Omstreeks 17.30 uur werd de Meldkamer door een leidinggevende inspecteur op de hoogte gebracht van het feit, dat de vier verdachten door een eenheid bestaande uit politie- en militairen gelokaliseerd waren. Voorts dat een van de verdachte het vuur geopend heeft op de eenheid die het vuur beantwoordde. Die verdachte, die naderhand de 26 jarige S.O. zou blijken te zijn, is daarbij in een dijbeen geraakt en is ten gevolge van die verwonding ter plaatse overleden. De overige drie verdachten hebben kans gezien het bos in te vluchten. Aan hun aanhouding wordt gewerkt. De gestolen ATV is inmiddels terug gevonden. Het lijk van S.O. is ten behoeve van de justitie door de politie in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May