Tweede verdachte aangehouden in moordzaak
27 Oct 2012, 02:30
foto
Het voertuig waarin Charlene Mertowirijo zat toen zij doodgeschoten werd.


Naast Rishi G. (37) is een tweede verdachte vrijdagmiddag aangehouden in de moord op Charlene Mertowirijo (29). Hij was samen met een vriend toen hij naar Nils Copy Center ging, waar het slachtoffer werkte. Ze hadden een plan beraamd om Mertowirijo te ontvoeren. Toen de vriend A.F. merkte dat de dader zich niet hield aan de afspraak en schoten gelost had, is hij weggerend.

Starnieuws verneemt dat de politie A.F. gistermiddag heeft kunnen achterhalen. Hij is aangehouden in de Henck Arronstraat. Mertowirijo is donderdagmiddag aan de Heerenstraat vermoord door haar ex-vriend. Rishi G. schoot eerst dwars door de autoruit op het slachtoffer. Toen hij merkte dat zij nog leefde, loste hij nog een schot.

Nadat de verdachte met een jachtgeweer op het slachtoffer geschoten had, stapte hij in een auto en reed weg. Een getuige zette de achtervolging en gaf telefonisch door aan de politie welke richting de man opging. Het is de politie gelukt om de dader aan de Kwattaweg aan te houden. Het jacht geweer en munitie is in de auto van de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht door de politie van Nieuwe Haven. Ooggetuigen zijn behoorlijk getraumatiseerd door deze koelbloedige moord. Er worden weer afschuwelijke foto's rondgestuurd van het slachtoffer en de dader.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May