200 kilo cocaïne onderschept in België en Nederland
26 Oct 2012, 21:30
foto
Twee weken nadat acht ton cocaïne was onderschept in een container bananen in de haven van Antwerpen is er weer ongeveer 200 kilo onderschept. (Foto: HLN.be)


In de Waaslandhaven in België heeft de douane na gerichte controle donderdag ongeveer 100 kilo cocaïne ontdekt. De drugs zaten verstopt in een container met een lading hout.

Het verderfelijk spul zat in vier sporttassen die waren verborgen in de houtlading. De container kwam uit Chili. De Belgische HLN nieuwssite meldt dat de politie en het parket het onderzoek voortzetten. Voorlopig is er niemand opgepakt in de zaak.

Een dag eerder maakte de douane van Rotterdam bekend dat hij in een week tijd bijna 100 kilo cocaïne had gevonden in Rotterdamse haven. Het ging om twee vangsten. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en OM, stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs.

Lading noten
Bij de eerste vangst zat ongeveer 60 kilo drugs in twee tassen verstopt in een container met noten uit Bolivia. De container was bestemd voor een Rotterdams bedrijf, waar de nacht na de vangst een poging tot inbraak is gedaan bij een nevenvestiging. De politie gaat na of de inbraak iets te maken heeft met de cocaïnevangst.

De tweede zending is dinsdag onderschept. Ruim 30 kilo cocaïne zat verstopt in pakketten in een koelcontainer met bananen. Die container was onderweg naar een bedrijf in Antwerpen. De cocaïne die is onderschept in de Rotterdamse haven had een waarde van 2,5 miljoen euro en inmiddels vernietigd.

Intussen heeft de Nederlandse recherche nog eens drie mensen opgepakt na de recente megavangst van cocaïne twee weken geleden in de haven van Antwerpen. Eerder waren al vijf mensen aangehouden.

De douane vond bijna twee weken geleden meer dan acht ton cocaïne in een container met bananen. De drugs hadden een waarde van ongeveer 280 miljoen euro en waren bestemd voor Nederland. Het zou de op één na grootste vangst ooit in Europa zijn en de grootste vangst in Nederland en België.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May