Voetbalreünie bij 80ste verjaardag voetbalclub Jai Hind
26 Oct 2012, 11:10
foto
De voorzitter van Jai Hind, Jenny Jankie toont foto's van de ploeg die in het verleden furore heeft gemaakt. (Foto: Wilfred Leeuwin)


Voetbalvereniging Jai Hind zal al voetballend oude ploeggenoten van het eerste uur, vrienden en huidige sportvrienden verwelkomen tijdens een voetbalreünie. Op deze manier wil Jai Hind zijn 80-jarig bestaan herdenken. Voorzitter Jenny Jankie zegt aan Starnieuws dat er voor is gekozen een veteranenvoetbalreünie te houden op zondag 28 oktober. De jarige voetbalclub verwacht vooral vroegere sportvrienden van ploegen waarmee de club een lange vriendschapsband heeft opgebouwd, te mogen verwelkomen.

Jai Hind sportvereniging werd op 7 oktober 1932 opgericht. “Het begon als een buurt sportclub in de omgeving van Kwatta. Het waren voor het merendeels jongens van landbouwers die ontspanning zochten”, vertelt Jankie. De club is na de oprichting enkele jaren daarna doorgedrongen tot de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Die periode wordt gezien als een van de hoogtepunten van de club. “Ik weet nog dat onze eerste wedstrijd toen was tegen de landskampioen Robinhood. Omdat iedereen wilde zien wat de eerste ‘Hindostaanse club’ in de hoofdklasse zou presteren, was het een volle stadion. De wedstrijd eindigde 2-2”, zegt Jankie.

De ploeg heeft zich echter dat jaar niet kunnen handhaven in de hoofdklasse, maar promoveerde nog enkele keren in zijn bestaan tot de senioren macht van de SVB. Jai Hind voetbalt nu al enkele jaren in de sectie randdistricten bij de Kwatta Sportbond. Jankie zegt dat voorlopig niet veel wordt geïnvesteerd om weer in de topsectie te komen. Er moeten enkele goede structuren komen in het Surinaamse voetbal. Investeren nu heeft geen zin als je de top bereikt en alle goede spelers dan vertrekken voordat je het maximale uit hen hebt gehaald. Misschien in de toekomst maar nu houden we het op dit niveau”, stelt de Jai Hind voorzitter.
Enkele ploegen die in het toernooi van 28 oktober zijn opgenomen zijn naast Jai Hind, Takdier Boys, Bitang Baru, Prakash, Randjiet Boys en Amarjoti. Het evenement begint om 16.00 uur op het sportcomplex van Prekash.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May