Ouders voeren actie te OS Sophia’s Lust 1
25 Oct 2012, 14:00
foto
Ouders en leerlingen OS Sophia's Lust 1 in actie.


Ongeveer de helft van de leerlingen van de in deplorabele staat verkerende OS Sophia’s Lust 1 heeft vandaag geen lessen gevolgd. De ouders hebben actie gevoerd omdat ze hun kinderen dit schooljaar niet op een andere school willen plaatsen. Wordt er door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hieraan geen gehoor gegeven dan zal de weg geblokkeerd worden, zegt voorzitter van de oudercommissie, Firosh Abdoelrahaman aan Starnieuws.

Abdoelrahaman beweert dat er nooit naar de mening van de ouders is gevraagd door het Minov. Ook is er geen afstemming gepleegd en het besluit dat leerlingen overgeplaatst zullen worden naar andere scholen, is pas in oktober meegedeeld. Toen was de school reeds begonnen. De ouders vragen om de kinderen dit schooljaar op de school te laten en willen zelf het gebouw, waar dringend nodig is, renoveren. De actie werd beeindigd nadat parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) de toezegging deed dat hij maandag een gesprek zal hebben met minister Shirley Sitaldin.

Praathna Sital, jeugdparlementariër, deelt mee dat zij samen met jeugdvertegenwoordiger Miquella Huur, een brief heeft gericht aan het Minov, het kabinet van de president en het parlement. “We hebben in de brief gevraagd om in samenspraak met de Surinaamse Moeslim Organisatie (SMA) de O.S. Sophia’s Lust I dit schooljaar nog draaiende te houden.
Zo kunnen de leerlingen dit jaar afronden op deze school en hebben de ouders ruim van te voren de tijd om een geschikte plek voor hun kroost uit te kiezen voor het volgende schooljaar”, merkt Sital op. Idealer is volgens Sital dat het ministerie een nieuwe school bouwt in de omgeving. Hierdoor blijven de leerlingen in hun directe omgeving. De kinderen hoeven dan niet naar een andere, voor hen onbekende buurt de school te bezoeken. De brief is voorzien van handtekeningen van 40 ouders. De school telt 98 leerlingen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May