Huisvestingsplan komende week opnieuw op de agenda
25 Oct 2012, 04:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Simons zal de ontwerpwet behandeling 'Huisvestingsplan 2012-2017' de volgende week opnieuw op de agenda plaatsen. Zeer waarschijnlijk zal dat maandag plaatsvinden. De Nationale Assemblee moet in huishoudelijke vergadering het eindadvies van de commissie van rapporteurs die deze ontwerpwet heeft voorbereid, eerst goedkeuren.

De commissie onder leiding van André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) heeft het ontwerp uitvoerig voorbereid. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen, de ontwerpers van het plan en woningbouworganisaties. De ontwerpwet is gereed om in het openbaar besproken te worden. De behandeling is dinsdag niet doorgegaan omdat Pertjajah Luhur/Volks Alliantie geen quorum heeft verleend. Partijleider Paul Somohardjo zei dat zijn fractie in beraad was over de bouw van de dijken van Commewijne.

Assembleevoorzitter Simons zegt aan Starnieuws dat zoals afgesproken is, eerst het 'Huisvestingsplan' behandeld zal worden. Daarna zal de begrotingsbehandeling volgen. Er kunnen consequenties voortvloeien uit dit ontwerp, die doorvertaald moeten worden in de begroting. Daarom is het nodig om deze ontwerpwet, die door de grondwet wordt voorgeschreven, eerst goed te keuren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May