Onderbreking vaarschema 'La Gabrielle'
24 Oct 2012, 14:00
foto


De veerboot 'La Gabrielle', die de verbinding onderhoudt tussen Albina en St. Laurent du Maroni, wordt van maandag 5 tot en met donderdag 8 november aan de ketting gelegd voor technische onderhoud.

De Franse ambassade laat in een persbericht weten dat het vaarschema hervat wordt op vrijdag 9 november en wel om 07.00 u 's ochtends vanuit St. Laurent. Deze maatregel is ingesteld om technische reparaties te doen plegen, en is tevens ter optimalisatie van het gemak en passagiersveiligheid.

Deze onderbreking valt buiten de reguliere vakantiedrukte. Hierdoor komt er geen noemenswaardige stagnatie in het transport van personen en goederen bij de oostgrens met Frans-Guyana. De veerboot onderging de laatste onderhoudsbeurt in mei dit jaar.

Wanneer het veer uitvalt over de Marowijnerivier, maken veel mensen gebruik van korjalen zonder aan de immigratie formaliteiten te voldoen. Er wordt een gedoogbeleid toegepast. Op doordeweekse dagen maken overwegend toeristen gebruik van 'La Gabrielle', terwijl in de vakantieperioden duizenden met het veer de oversteek doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May