Haïti heeft nieuw industriepark
24 Oct 2012, 22:00
foto


Haïti heeft een nieuw industriële park in de stad Caracol. Het project is deel van de Amerikaanse inspanningen om het land te helpen herstellen van de verwoestingen van de aardbeving in 2010.

Washington heeft US$ 124 miljoen geïnvesteerd in het project, van wat hij hoopt dat het zal leiden tot duizenden banen. In totaal heeft het project US$ 300 miljoen gekost.

Tijdens de grootse openingsceremonie zei president Michel Martelly dat het land “open is voor zakendoen.” Hij zei dat de getoonde beelden van Haïti maar al te vaak triest waren, “maar Haïti heeft veel meer te bieden.” Hij voegde eraan toe dat de overheid verplicht is alle passende maatregelen te treffen om het investeren in Haïti makkelijker te maken. Bij de opening waren er veel potentiële investeerders en beroemdheden.

Het park is gebouwd in het verarmde noorden van Haïti, ongeveer 160 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince. De Zuid-Koreaanse kledingfabrikant Sae-A Trading zegt dat hij in de komende zes jaar 20.000 vaste banen zal creëren in het Caracol park en 5.000 woningen in de omgeving zal bouwen voor haar werknemers.

Critici vrezen dat het project buitenlandse investeerders meer ten goede zal komen dan de lokale werknemers. Volgens hen zijn fabrieksbanen zelden erin geslaagd om de lokale bevolking uit de armoede te trekken.

Haïti is het armste land van het westelijk halfrond en kreeg nog meer te lijden van de aardbeving in 2010, die een groot deel van het land heeft verwoest. In de nasleep van de aardbeving brak ook een cholera-epidemie uit die aan meer dan 7.000 mensen het leven heeft gekost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May