Misiekaba ontstemd over actie Pertjajah Luhur
23 Oct 2012, 16:00
foto
Commissievoorzitter André Misiekaba


Voorzitter van de commissie van rapporteurs 'huisvestingsplan', André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), is ontstemd over dat de vergadering vandaag geen voortgang kon hebben. Coalitiepartner Pertjaja Luhur/Volks Alliantie heeft geen quorum verleend. "Het gaat om een nationale zaak. Ik heb niks tegen het voeren van actie, maar je moet daarvoor je moment uitzoeken. Dit was niet de juiste gelegenheid om actie te voeren", zegt Misiekaba aan Starnieuws.

De politicus wijst erop dat het 'huisvestingsplan' voorgeschreven wordt door de grondwet. Er wordt nu eindelijk invulling aan gegeven. Misiekaba merkt op dat hij ook politieke acties gevoerd heeft, "maar nu wordt het volk gedupeerd. Mensen hebben een woning nodig. Afgesproken was in De Nationale Assemblee dat de ontwerpwet behandeld zou worden vóór de begroting. Alle fracties zijn akkoord gegaan. "En dan wanneer het erop aankomt, is er geen quorum verleend. Ik vind het jammer dat de oppositie ook niet in de zaal was", stelt Misiekaba.

Op bord president
"Ik vind het erg dat het lid van de commissie van rapporteurs Martha Djojoseparto van de fractie van Volks Alliantie mij niet eens gemeld heeft dat ze er niet bij zou zijn. Zij moest het eindverslag van de commissie mede ondertekenen", betoogt Misiekaba. Hij vindt dat als Volks Alliantie over de dijk wilde vergaderen met deskundigen, dit ook in de avonduren kon plaatsvinden.

Deze kwestie ligt volgens Misiekaba nu op het bord van de president. "Het is een stukje power play geworden en dat moet politiek opgelost worden. Partners kunnen niet op deze manier met elkaar omspringen. Je kan actie voeren als het land in grote problemen zou zijn. Maar de assembleevoorzitter heeft alle fracties de ruimte gegeven om in het openbaar over de dijk vragen te stellen en vicepresident Robert Ameerali heeft hier antwoord op gegeven", brengt Misiekaba in herinnering. "Ik ben heel ontevreden en ontstemd, want het belang van het volk is ernstig geschaad", meent Misiekaba.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May