PL-fractie verleent geen quorum
23 Oct 2012, 13:45
foto


De huishoudelijke vergadering heeft vandaag geen voortgang gehad. Het quorum-spook was weer eens de boosdoener.

Paul Somohardjo en zijn hele Pertjajah Luhur-fractie (PL) zijn niet komen opdagen. Vermoed wordt dat hij dat als protest heeft gedaan omdat zijn interpellatievoorstel over de perikelen rondom de dijk in Commewijne niet op de agenda is gebracht.

Twintig mensen hadden de presentielijst getekend. Ook de oppositie verleende geen quorum. Ricardo Panka en Marinus Bee van de Mega Combinatie zijn in Quebec, Canada voor een conferentie. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons-Geerlings was dus geheel afhankelijk van de aanwezigheid van de PL-fractie om de vergadering door te laten gaan. Toen bleek dat de hele PL-fractie wegbleef, restte er niets anders voor Simons-Geerlings dan de vergadering na een uur af te blazen. Ze heeft de bijeenkomst geopend, om haar te verdagen naar een ander tijdstip.

Aangezien de huishoudelijke vergadering niet is doorgegaan, valt ook de openbare vergadering in de soep. Op de agenda stond het Huisvestingsplan. Het eindverslag van de commissie die daar mee belast was, moest eerst in huishoudelijk verband worden goedgekeurd, alvorens het zou worden overgeheveld naar de openbare vergadering.

Parlementsvoorzitter Simons-Geerlings heeft de vergadering om 13.15 uur verdaagd naar een nader te bepalen datum.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May