Breeveld: Gronden die niet gebruikt worden, intrekken
23 Oct 2012, 08:00
foto
DOE-fractieleider Carl Breeveld


De fractieleider van Democratie voor Ontwikkeling en Eenheid (DOE), Carl Breeveld, vindt dat de regering gronden die uitgegeven zijn en waar niks mee wordt gedaan, moet intrekken. Breeveld zegt aan Starnieuws dat mensen tientallen tot honderden hectaren grond hebben gekregen en hier niets mee doen. Deze gronden moeten terugkomen in de boezem van de overheid.

Breeveld is ingenomen mee dat vandaag het 'Huisvestingsplan 2012-2017' in behandeling zal worden genomen. Breeveld maakt deel uit van de commissie van rapporteurs die deze ontwerpwet heeft voorbereid voor behandeling in het openbaar. De presidentiële Taskforce Herstructurering Huisvesting, onder leiding van Etienne Boerenveen, en minister Ginmardo Kromosoeto (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer; RGB) hebben maandag de commissie diepgaand geïnformeerd over het ontwerp. "Ik ben tevreden over de uitleg en enkele zaken die nog overgebleven zijn, zullen in de openbare vergadering worden besproken", stelt Breeveld.

Aandacht voor sociaal zwakkeren
De volksvertegenwoordiger zegt dat minister Kromosoeto meegedeeld heeft waar in de kustvlakte nog vrij domein is voor de bouw van huizen. Een van de knelpunten voor de uitvoering van het huizenbouwproject is gebrek aan domeingrond. Breeveld wijst er op dat veel mensen grond hebben gekregen, maar deze niet benutten. Hij vindt dat deze kwestie niet zo gelaten moet worden. Er moet wetgeving komen om deze in te trekken.

Breeveld benadrukt dat er ook aandacht besteed moet worden aan sociaal zwakkeren die niet in staat zijn een hypotheek te sluiten bij de bank. Hij wijst erop dat volgens de grondwet een 'Huisvestingsplan' moet komen en ook een housing autoriteit moet worden benoemd. Dit is de eerste keer dat er een wet komt. De parlementariër merkt op dat het plan nog verder aangepast kan worden, maar voor hem is het werkbaar. De ontwerpwet is ingediend door de regering. De ministeries van Sociale Zaken, Openbare Werken, RGB en Natuurlijke Hulpbronnen zijn betrokken bij het huisvestingsplan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May