Drie aanvragen voor accreditatie bij NOVA
23 Oct 2012, 01:00
foto
Astrid Runs, directeur NOVA, neemt de accreditatieaanvraag van Antony Janssen, directeur Hogeschool Janssen & Partners, in ontvangst. (Foto: Minov)


Bij het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) liggen drie aanvragen voor accreditatie. Hogeschool Janssen & Partners diende accreditatieaanvraag in bij NOVA in voor de Bachelor opleidingen ICT en Bedrijfskunde. NOVA heeft sedert de launch in april 2012 het voornemen tot accreditatieaanvraag ontvangen van FHR Lim A Po Instituut en IMIT.

De voorlichtingsdienst van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) meldt dat directeur Antony Janssen van Hogeschool Janssen & Partners het zelfevaluatierapport en overige benodigde documenten ook meteen heeft ingediend. Dit is gebeurd conform de richtlijnen die in de wet NOVA (2007) zijn aangegeven. De aanvraag is in ontvangst genomen door directeur Astrid Runs van NOVA.

Verantwoordelijkheid instelling
Volgens Janssen heeft de samenwerking met de Nederlandse instelling NOVI ertoe bijgedragen dat Hogeschool Janssen & Partners in staat is geweest het zelfevaluatierapport binnen drie maanden te formuleren en in te dienen bij NOVA. De accreditatiekaders omvatten de verschillende onderwerpen en de daarbij behorende standaarden en criteria, waaraan een opleiding moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor accreditatie.

NOVA heeft eerder dit jaar de concept-accreditatiekaders opgesteld in overleg met de sector hoger onderwijs en deze in september ter goedkeuring aangeboden aan de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. Hoewel NOVA niet kan aangeven binnen welke termijn de formalisering van de accreditatiekaders zal plaatsvinden, raad het opleidingsinstituten aan om geen tijd meer te verliezen en alvast te werken aan hun zelfevaluatierapport. Dit is een onmisbaar onderdeel is bij het accreditatieproces en blijft een verantwoordelijkheid van de instellingen zelf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May