Uitvoeringscapaciteit RO vergroot door training personeel
22 Oct 2012, 22:00
foto
Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling volgt een aanbestedingstraining.


Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) dat direct of indirect betrokken is bij aanbestedingen van het ministerie, krijgt een training over dit onderwerp. De training wordt verzorgd door Henry Blinker van Sunecon Procurement & Contracting unit.

De opleiding is nodig, omdat het personeel niet altijd over de juridische en technische deskundigheid en de noodzakelijke kennis van de uitgangspunten voor de rechtmatige en doelmatige besteding van de middelen, bleek te beschikken, zegt de afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie van het ministerie.

De opleiding is gestart op 18 oktober en duurt tot 13 november. Minister van RO, Stanley Betterson, die aanwezig was bij de opening, heeft het belang van deze training benadrukt. Met deze opleiding wordt de uitvoeringscapaciteit binnen het ministerie vergroot. De functionarissen op het ministerie, die betrokken zijn bij de technische werken en diensten, zullen de regels en procedures voor het aanbesteden van werken en diensten beter kunnen toepassen, meldt de voorlichting van RO. Zij zullen nu beter in staat zijn te bepalen welke aannemers of leveranciers in aanmerking komen voor het verlenen van diensten aan hun ministerie.

Aan het eind van dit trainingstraject zal het ministerie beschikken over 15 ter zake deskundige medewerkers. De bedoeling is dat ook ambtenaren werkzaam op de districtscommissariaten opgeleid worden. Gestreefd wordt voor eind 2012, 30 personen te hebben getraind.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May