Organisatie 37ste verjaardag republiek 'grote operatie'
21 Oct 2012, 08:00
foto
Districtscommissariaat Nickerie


De ministers Lamuré Latour (Defensie) en Ramon Abrahams (Openbare Werken) zullen deze week naar Nickerie gaan om zich te oriënteren. Het defilé, de parade en volksreceptie van de 37ste verjaardag van de republiek Suriname zal in Nickerie worden gehouden.

Minister Latour zegt aan Starnieuws dat alle betrokken korpsen en ministeries in het weekend op de hoogte zijn gesteld van het besluit dat de festiviteiten in Nickerie plaatsvinden. "Het gaat om een grote operatie, daarom zullen wij ons ter plekke oriënteren op de situatie en voorzieningen treffen. Er moeten diverse logistieke zaken in orde worden gemaakt", zegt Latour.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh merkt tegenover Starnieuws op dat met het besluit om de festiviteiten in Nickerie te houden, president Desi Bouterse aantoont dat Suriname niet alleen Paramaribo is. "De president kan 'out of the box' denken. Dit besluit betekent veel voor Nickerie. Wij zijn hier heel dankbaar voor en zullen er alles aan doen om het evenement te doen slagen", belooft Joeloemsingh.

Hij heeft al een commissie benoemd die belast is met de plaatselijke organisatie. Daarnaast zijn de technische en protocollaire zaken een aangelegenheid van de ministers Abrahams en Latour.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May