Joeloemsingh vindt dat Santokhi nodeloos ophef maakt
21 Oct 2012, 02:00
foto


Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh vindt dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi nodeloos zoveel ophef maakt over de onthulling van het borstbeeld van Mr Jagernath Lachmon. Hij blijft erbij dat afgesproken is dat uit het districtsfonds de kosten voor de plaatsing van het beeld van de oprichter van de VHP betaald zal worden. "Het gaat om een staatsman, die deze eer verdient", zegt Joeloemsingh aan Starnieuws.

Santokhi heeft op een persconferentie in Nickerie gezegd dat de VHP SRD 40.000 heeft betaald aan de aannemer. Hij zegt aan Starnieuws dat de dc de kosten wil betalen. Maar wij hadden al betaald, waarna hij zei dat deze gedeeld kunnen worden, "maar wij hebben alles al in orde gemaakt. De dc mag meehelpen op de dag van de onthulling om de kosten die dan gemaakt worden mee te betalen", zegt Santokhi aan Starnieuws. "Waarom moet uit het districtsfonds betaald worden, als wij alle kosten al gedekt hebben", vraagt de VHP-voorzitter zich af.

Procedure regels
Joeloemsingh merkt op dat Santokhi blijk geeft niet te weten wat de procedureregels zijn. De aannemer moet het werk doen en stuurt de rekeningen daarna op. Vrijdag heeft commissievoorzitter Joesoef Krijonadi de rekeningen ingediend. "Het gaat om SRD 35.730. De aannemer is de heer Jagessar en hij werkt met diverse onderaannemers. Wij gaan het bedrag betalen, zoals dat afgesproken is. De districtsraad zal autorisatie geven hiervoor", deelt de dc mee.

Santokhi verwijt Joeloemsingh en parlementariër Rashied Doekhie (NDP/Mega Combinatie) dat ze politiek met de zaak bedrijven. "Zij willen over de rug van de overleden VHP-voorzitter scoren en politiek bedrijven. Zij willen doen alsof de VHP geen borstbeeld kan plaatsen van haar oprichter en dat de NDP dit heeft klaargespeeld", stelt Santokhi. Joeloemsingh is niet te spreken over de kritiek die geuit wordt. "Ik zeg als persoon Wedperkash Joeloemsingh dat ik veel respect heb voor Papa Lach. Hij betekent voor mij veel meer dan alle VHP'ers bij elkaar. Hij was een groot leider, een staatsman en daarom heeft president Desi Bouterse besloten om deze persoon die zoveel heeft gedaan voor Suriname op 25 november de eer te geven die hij verdient."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May