Geen openbare vergadering in vooruitzicht over dijken
21 Oct 2012, 04:00
foto
Minister Ramon Abrahams op oriëntatie te Alkmaar, woensdag. (Foto: Raoul Lith)


Het ziet er niet naar uit dat De Nationale Assemblee een openbare vergadering zal houden om minister Ramon Abrahams van Openbare Werken opheldering te vragen over de bouw van de dijken in Commewijne. Per brief wordt aan de regering informatie gevraagd over de stand van zaken.

Assembleevoorzitter Jennifer Simons zegt aan Starnieuws dat de fractie van Volks Alliantie/Pertjajah Luhur om opheldering heeft gevraagd. "Er zijn vragen gesteld in het parlement en vicepresident Robert Ameerali heeft meegedeeld dat de bouw van de dijken niet is stopgezet. Er is hierover geen besluit genomen in de Raad van Ministers", haalt de assembleevoorzitter aan.

Intussen heeft Abrahams in tegenstelling tot zijn eerder uitspraken opgemerkt dat de bouw van de dijk te Alkmaar nimmer stopgezet is. Het gedeelte van de dijk tussen Belwaarde en Lust en Rust kan niet volgens de planning worden gebouwd omdat een ondernemer die vergunning heeft voor een brandstofzaak geen medewerking wil verlenen dat de dijk over zijn terrein komt. Daar is besloten de straat te verhogen.

Simons deelt me belangrijk is dat formeel om informatie is gevraagd. De regering zal schriftelijke reactie geven hierop, waardoor die opheldering komt. Tijdens de begrotingsbehandeling kan deze kwestie meegenomen worden. Ook de dijkdoorbraken in Commewijne worden intussen aangepakt. "Er is geen sprake meer van een acute situatie", zegt Simons.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May