Ministers Arbeid Caricom voorstanders structureel overleg
20 Oct 2012, 13:00
foto


Binnen de Caricom moet er meer afstemming komen over arbeidsvraagstukken. Dit is een van de intenties geuit op de vergadering van ministers van Arbeid, die op 19 oktober is gehouden op Trinidad & Tobago. Een gestructureerd overleg is nodig om gezamenlijke problemen beter aan te pakken en standpunten in te nemen.

Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) zegt vanuit Port of Spain aan Starnieuws dat de tripartiete bijeenkomst door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) is georganiseerd. Het ging om het Decent Work Programma. Het thema was 'Optimizing Productivity at Safe and Healhty Workplaces through Social Dialogue'.

Regelmatige afstemming
Veel aandacht is besteed aan de onderwerpen die te maken hebben met beroepsveiligheid en productiviteit binnen de Caricom. Er zijn presentaties gehouden van bedrijven waar goede resultaten zijn bereikt door sociale dialoog. Een speciale bijeenkomst van ministers was verbonden aan deze bijeenkomst, waardoor goede afstemming kon plaatsvinden.

Miskin merkt op dat landen individueel niet veel bereiken op internationale fora. Daarom is het van belang dat Caricom als een blok optreedt, waardoor standpunten veel meer kracht hebben. Op grond hiervan is gepleit om regelmatig bijeen te komen om meer effect te hebben. Miskin was vergezeld van John Courtar, hoofd Medisch Bureau van de Arbeidsinspectie. De functionarissen keren zondagnacht terug naar huis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May