Project afgesloten met oplevering brug Tawajariekreek
19 Oct 2012, 20:00
foto
Minister Ramon Abrahams loopt over de opgeleverde brug over de Tawajariekreek. (Foto: Raoul Lith)


Met de oplevering van de brug over de Tawajariekreek vandaag, is het project 'bouw vijftal bruggen in diverse districten' afgerond. De bruggen zijn door de vorige regering geïnitieerd, maar volgens assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) zijn deze 'met voortvarendheid afgebouwd door minister Ramon Abrahams van Openbare Werken'.

Districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica benadrukte het grote belang van de brug. Reebergproject en omgeving zijn nu ontsloten en ook de afwatering is aangepakt. "Minister de bewoners zijn u heel dankbaar dat u zich bijzonder ingezet heeft voor de bouw van de brug", stelde Jiawan. De sprekers zwaaiden ook lof toe aan aannemer Waldo Ramdihal van Nameco en Firm Engeneering, die belast was met de directievoering.

Voor SRD 9.3 miljoen gerealiseerd
De vijf bruggen die gebouwd zijn, hebben SRD 9.3 miljoen gekost. De brug over de Tawajariekreek kostte SRD 2.3 miljoen. De overige vier bruggen zijn gebouwd in Nickerie, een zijstraat van de Nieuw Weergevondenweg, Columbia in Groningen en Santo Polder.

Abrahams is blij dat het bruggenproject nu afgerond is. Hij merkte op dat vooral de lokale bevolking enorme verlichting zal merken. Over de brug bij de Saramaccadoorsteek, zei de bewindsman dat Nameco bezig is met de constructie. Binnenkort wordt er aan het wegdek gewerkt. Abrahams verwacht dat die brug in het eerste kwartaal van 2013 wordt opgeleverd, waardoor het verkeer over de Latour- de Martin Luther Kingweg en Coesewijnestraat zal worden ontlast.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May