Woning afgebrand in Albina
19 Oct 2012, 14:00
foto
Deze woning in Albina brandde vandaag af. (Foto: Isaak Poetisi)


Een woning in Albina brandde vandaag af en ook de inboedel kon niet worden gered. Het oude houten huis van 6 bij 5 meter, dat opgedeeld was in twee appartementen, werd bewoond door André Apoema (38) en een scholier, die in Moengo naar school gaat. Bij het uitbreken van de brand was niemand thuis.

Brandmeester 1e klasse, Fares Nohar, die de dienst had als wachtcommandant, verklaart tegenover Starnieuws dat een voorbijganger om 11:15 uur melding maakte van de brand. Toen de brandweer drie minuten later op locatie aankwam, stond de woning in lichterlaaie. In de woning bevonden zich twee gascylinders van 28 lbs. Een belendend pand liep schroei schade op.

Alles veilig achtergelaten
Apoema is bekend als CD-verkoper aan de Waterkant van Albina. "Ik ben mijn huisraad en documenten kwijt", jammert het slachtoffer. Hij zegt dat voordat hij vanmorgen het huis verliet, hij alle stekkers uit de stopcontacten had gehaald.
Rayoncommandant Edwin Pinas die ook ter plaatse was, zegt dat uit voorlopige bevindingen kortsluiting uitgesloten is. "Uit het verdere onderzoek moet blijken wat de oorzaak van de brand is". Pinas wil niet vooruit lopen op zaken en legt ook geen verbanden tussen eerder branden in Albina.

Uit de gegevens van een onderzoek in verband met het project Community Safety van de Brandweer van Albina, blijkt dat bij 179 huishoudens in de hoofdstad van het district er brandgevaarlijke situaties zijn aangetroffen. Van dit aantal tappen 46 huishoudens elektriciteit bij de buren. In ruim 140 huizen zijn de gascylinders binnen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May