58 kinderen in Coronie krijgen een bril
19 Oct 2012, 16:00
foto
Leon Wirjomoenawi van Optiek Ninon meet met een draagbaar oogapparaat de oogsterkte van een leerling. (Foto: Public Relations Staatsolie)


490 schoolkinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs voor junioren hebben een oogtest ondergaan in Coronie. Gebleken is dat 58 kinderen een bril nodig hebben. Dit project is uitgevoerd door Optiek Ninon. Paradise Oil Company NV, dochtermaatschappij van Staatsolie, voert het project samen met Tullow Oil, die actief is in Coronie, uit.

Vernon Texel van de Public Relations van Staatsolie zegt aan Starnieuws dat één leerling verwezen is naar de oogarts. De kinderen die een bril nodig hebben, zullen deze op 2 november ontvangen. Op deze manier doet Staatsolie iets terug voor de samenleving.

Om alle kinderen te helpen, is besloten om tien leerkrachten te trainen. Optiek Ninon heeft de leerkrachten instructies gegeven hoe de elementaire meting gedaan moest worden. Hierdoor konden zij assistentie verlenen. Vandaag is een team van Optiek Ninon naar Coronie geweest om de finale testen te doen. Het project kost US$ 10.000.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May