Readytex Art Gallery ook op Nationale Kunstbeurs
20 Oct 2012, 05:00
foto


De Nationale Kunstbeurs opent op 25 oktober de 47ste editie in Ons Erf. Het is gelukt om voldoende deelnemers te hebben op de beurs. Readytex Art Gallery is ook deze keer van de partij. Op de Nationale Kunstbeurs zullen werkstukken van 13 partner- en gastkunstenaars van de gallery geëxposeerd staan. Deze zijn: Reinier Asmoredjo, Paul Chang, Kenneth Flijders, Ron Flu, Henry Soekarman Kartotaroeno (Soeka), Rinaldo Klas, John Lie A Fo, Sunil Puljhun, Humphrey Tawjoeram, Roddney Tjon Poen Gie, René Tosari, Wilgo Vijfhoven en Hanka Wolterstorff. Sri Irodikromo, Kurt Nahar, Dhiradj Ramsamoedj, George Struikelblok en Kit-Ling Tjon Pian Gi exposeren in hun eigen kabinet.

Readytex Art Gallery vertegenwoordigt ervaren en getalenteerde kunstenaars die hun strepen ruim hebben verdiend op het Surinaamse- en in enkele gevallen ook het internationale -kunstcircuit, en hun werk mag op de Nationale Kunstbeurs van Suriname natuurlijk niet ontbreken. Het bijzondere van de kabinetten van Readytex Art Gallery is ook dit jaar weer de enorme variatie aan kunstwerken die er tentoongesteld staat. Dat kan ook niet anders, want elke kunstenaar werkt volgens eigen thema, kiest bewust voor een bepaald medium of materiaal en heeft zijn of haar eigen stijl en werkwijze: een unieke handtekening. Het team van de gallery heeft uit de recente werkstukken van de participerende kunstenaars een speciale selectie samengesteld.

Diverse werken
Zo is er kleurrijk werk op papier van Rinaldo Klas en werk op canvas van Reinier Asmoredjo waarin zij in hun eigen abstract/figuratieve stijl respectievelijk de relatie mens-natuur en mens-cultuur afbeelden. Van Kenneth Flijders toont de gallery een groot doek waarin hij traditiegetrouw een stukje prachtige Surinaamse natuur vastlegt. Dhiradj Ramsamoedj, Kit-Ling Tjon Pian Gi en Ron Flu kaarten elk op hun eigen wijze maatschappelijke thema’s aan en in het overwegend zwart-witte werk van Sunil Puljhun en Henry Kartotaroeno (Soeka) zijn het de gezichten die spreken. De uitgesproken kritische mening van Kurt Nahar is weer goed vertegenwoordigd, Roddney Tjon Poen Gie laat een prachtige drijfhoutsculptuur zien, Hanka Wolterstorff toont sierlijke keramische werkstukken en uiteraard is er nog veel meer.


De Nationale Kunstbeurs 2012 is open van vrijdag 26 oktober t/m zondag 3 november van 9:00 – 13:00 en 18:00 – 21:00 uur.
Advertenties