Curaçao kiest nieuw parlement
19 Oct 2012, 06:00
foto
Ex-premier Gerrit Schotte maakt kans om vandaag opnieuw gekozen te worden.


De inwoners van Curaçao stemmen vandaag voor een nieuw parlement. In totaal zijn er 116.000 kiesgerechtigden die kunnen kiezen uit acht deelnemende politieke partijen. Ook de niet-zittende politieke partijen PAIS en Democraat/Laboral doen mee aan de verkiezingen.

Voor Curaçao als land zijn het de eerste verkiezingen. Het verkiezingsproces op het Caribisch eiland wordt gevolgd door internationale waarnemers, die zullen toetsen of de stembusgang volgens de wettelijke procedures verloopt. Waarnemers van Aruba, Trinidad & Tobago, de Dominicaanse Republiek en St. Maarten zullen vandaag de verkiezingen volgen.

Curaçaoënaars in het buitenland kunnen stemmen op de consulaten van de Verenigde Staten van Amerika, de Dominicaanse Republiek en Haïti. Elke stemgerechtigde kan zijn stem uitbrengen op vertoon van zijn stembiljet en een geldig legitimatiebewijs.

De andere partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn: Movementu Futuro Kòrsou (MFK) van voormalig premier Gerrit Schotte, Frente Obrero (FOL), Pueblo Soberano (PS), MAN, Partido Alternativa Real (PAR) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP).

In de afgelopen weken is er veel te doen geweest op het eiland waar voormalig premier Schotte weigerde op te stappen nadat er eind vorige maand een interim-kabinet was benoemd onder leiding van Stanley Bertrain. Sindsdien zijn er heel wat over Schotte zijn relaties met het illegale circuit gezegd.Zo zou hij volgens Nederlandse kamerleden nauwe banden hebben met een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia. Ondanks alle kritieken in de Nederlandse media, maakt Schotte kans om opnieuw gekozen te worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May