Snijders slaat terug
19 Oct 2012, 00:00
foto


Moederbondsvoorzitter Errol Snijders eist via de kort gedingrechter dat de benoeming van het interim-bestuur onder leiding van Freddy Brug ongeldig wordt verklaard evenals de vergadering van 9 oktober en de besluiten die daarop zijn genomen.

Het kort geding is gisteren behandeld, waarbij de rechter de gedaagde partij de mogelijkheid heeft gegeven zich te verweren tegen de eis. Snijders heeft de vier bonden die de vergadering hadden aangevraagd en hebben belegd naar de groene tafel gesleept. Volgend week zal de kortgedingrechter naar verwachting uitspraak doen in deze kwestie.

“Wij willen dat de rechter de gedaagden verbiedt om op te treden als interim-bestuur van de AVVS De Moederbond en dat ze zich ook als zodanig opgeven,” zegt Snijders. Op de vergadering hebben 27 bonden in een motie het vertrouwen in Snijders opgezegd en een interim-bestuur onder leiding van vakbondstopper Freddy Brug benoemd.

Het gaat om de personeelsbond bij de STVS, de Dienst Invoerrechten en Accijnzen en de bond van Milieu-inspecteurs bij het BOG en de personeelsbond van huize Ashiana. Snijders blijft erbij dat de aangevraagde vergadering van deze vier bonden op 13 september is gehouden. De bonden hadden een eigen agenda samengesteld, wat volgens de statuten van de vakcentrale niet kan. In een eerder kort geding had de rechter de agenda van de aanvragers afgewezen. Snijders heeft de vergadering op 13 september gehouden, echter waren de aanvragers van de bijeenkomst afwezig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May