SIV benadrukt met internationale conventie Islam positief
19 Oct 2012, 02:00
foto
Het bestuur van de Surinaamse Islamitische Vereniging op een persconferentie. Links RR-officer Faried Pierkhan, naast hem voorzitter Robbert Bipat. (Foto: SIV)


Het is de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) gelukt om als gastheer op te treden van de driedaagse internationale Islamitische conventie. De organisatie benadrukt dat islam een religie van vrede is, maar gedomineerd door de westerse media wordt een verkeerd beeld geschetst van het geloof. Het thema van de convention is: 'My perception of Islam, Religion of Peace'.

De internationale bijeenkomst wordt van 16 tot en met 18 november gehouden in het SIV-hoofdkwartier aan de Keizerstraat. Aan Suriname is na acht jaren wederom de eer te beurt gevallen om zo deze convention te organiseren. In 2004 trad Suriname ook al als gastland op, zegt SIV-voorzitter Robbert Bipat. Public Relations officer Faried Pierkhan zegt dat voor deze periode gekozen omdat Suriname ook gastland van de EU-ACP conferentie en de SIV bestaat op 17 november 83 jaar.

Wereldproblematiek
Moslims en geïnteresseerden komen in een Islamitische setting bij elkaar om de religie te plaatsen tegen de achtergrond van de hedendaagse internationale wereldproblematiek. Nationale én internationale inleiders zullen actuele onderwerpen die het wereldnieuws beheersen, vanuit een Islamitisch perspectief belichten. Deelnemers kunnen tijdens de conventie interactief communiceren met de inleiders. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere de essentiële plichten binnen de Islam, de Islam en geweld, de Islam en de nationale politiek, de jihad-plicht, Islam, zelfmoordaanslagen en terrorisme, Islam en de VN, Islam en andere religiën, de opkomende Islamofobie in de westerse wereld en Islam en vrouwenrechten. Ook jongeren en vrouwen zullen massaal kunnen participeren aan deze belangrijke conferentie.

Vertegenwoordigers van verenigingen uit landen die zijn aangesloten bij de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam, Lahore (AAII Lahore), nemen deel aan de conventie. Deelnemers uit Pakistan, India, Nieuw Zeeland, Indonesië, Australië, Engeland, Nederland, Duitsland, USA, Canada, Trinidad en Guyana hebben zich reeds opgegeven. Ook officiële instanties doen mee. De SIV hoopt dat president Desi Bouterse ingaat op het verzoek om de opening te verrichten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May