Leden coöperaties hebben stabiliteit zelf in handen
18 Oct 2012, 16:00
foto


Vandaag gedenken kredietcoöperaties in Suriname en wereldwijd de International Credit Union Day. Zij belichten op deze dag de rol die kredietcoöperaties spelen bij het verbeteren van de gemeenschappen en het leven van hun leden. De boodschap van dit jaar geeft de sleutelgedachte van elke kredietcoöperatie aan: ‘Members Matter Most’, anders gezegd: ‘leden zijn de belangrijkste schakel’.

“De boodschap is belangrijk in een tijdperk waarin zich wereldwijd allerlei economische en financiële uitdagingen voordoen”, licht commercieel manager van Kredietcoöperatie De Schakel, Reginald Fransberg in een schrijven toe. “Kredietcoöperaties willen toegang bieden tot betaalbare financiële diensten aan al hun leden en zelfs de meest financieel benadeelde de tools en de mogelijkheid te geven om financieel zelfvoorzienend te zijn.”

Bestrijden van armoede
Het thema dit jaar erkent ook andere vormen van coöperatieve bedrijven die een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede, het scheppen van werkgelegenheid en sociale integratie. De Verenigde Naties hebben dit jaar uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Coöperaties. Het is de bedoeling dat het werk van deze instellingen, die in handen zijn van de leden, meer bekendheid krijgt, geeft Fransberg aan.

Doordat de leden zich bundelen vergroten zij hun vermogen om goedkope leningen en andere financiële diensten te verlenen in hun eigen belang. Meer dan 196 miljoen mensen zijn lid van meer dan 51.000 kredietcoöperaties in 100 landen over de hele wereld.
In Suriname viert Krediet Coöperatie De Schakel deze dag door het School Sparen op 19 oktober te promoten op het A.L Waaldijk college aan de Fred Derbystraat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May