Brug Wulfinghstraat voorlopig afgesloten
18 Oct 2012, 11:30
foto
De brug over de Wulfinghstraat is afgesloten door Openbare Werken. (Foto: Ramon Keijzer)


De brug aan de Wulfinghstraat is voorlopig afgesloten in beide rijrichtingen. Dit zorgt voor enorme verkeersopstopping. Directeur Civiel Technische Werken, Malvin Foen a Foe, zegt aan Starnieuws dat een openbare aanbesteding is geweest om de brug te verbreden en te herstellen. Hij verwacht dat binnen een maand de gunning zal plaatsvinden.

Foen a Foe deelt mee dat er instortingsgevaar dreigt. Aanvankelijk had OW de brug gedeeltelijk afgesloten, maar mensen halen de markeringen weg, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat. Daarom is de brug nu helemaal afgesloten, tot er andere maatregelen zijn getroffen.

De aanpassing en herstel van de brug zal ruim SRD 2.4 miljoen kosten. De aannemer die het werk zal uitvoeren, moet ervoor zorgen dat langzaam verkeer mogelijk is. Zolang het werk niet is begonnen, zal de brug in één rijrichting open gesteld worden. Er zullen voorzieningen getroffen worden, waardoor het materiaal waarmee de brug wordt afgesloten, niet kan worden verwijderd. De herstelwerkzaamheden zullen ongeveer drie maanden duren.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May