SMA wil meer bekendheid geven aan Offerfeest
18 Oct 2012, 06:00
foto
Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moeslim Associatie. (Foto: Edward Troon)


Op vrijdag 26 oktober wordt Eid-Ul-Adha (Offerfeest) gevierd. Deze dag is tot een nationale vrije dag uitgeroepen het afgelopen jaar. Iedere moslim die in staat is en het geld heeft, slacht op deze dag een schaap of een stier. Het vlees wordt in drie delen verdeeld. Een deel is voor de familie, een gedeelte is voor vrienden en een derde deel is bestemd voor de armen.

Hadji Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) zegt aan Starnieuws dat er vooruitlopend op het offerfeest een voorlichtingsavond gehouden wordt. Dat zal zaterdag gehouden worden. Op deze avond worden de moslims geïnformeerd over het feest en de vele regels zullen worden voorgehouden aan hen. Volgens Soebhan kennen velen de regels niet.

Geen discriminatie
Soebhan merkt op dat velen denken dat moslims slechts één keer moeten offeren. ‘Ieder jaar moet een moslim die in staat is, offeren. Daarnaast denken leden vaak dat het bestuur het geofferde vlees aan de armen moet verdelen. In feite moeten deze broeders zelf de arme mensen opzoeken en het vlees verdelen”, legt de voorzitter uit. Hij benadrukt dat het vlees onder de armen verdeeld moet worden, ongeacht het geloof dat deze mensen belijden.

“De islam wil hebben dat er sympathie moet zijn voor alle mensen. Er mag niet gediscrimineerd worden en er moet gestreefd worden naar eensgezindheid. Samen moeten we een beter Suriname en een betere wereld van maken. Daarom moet het vlees verdeeld worden en het gaat niet om het vlees, maar om de eensgezindheid”, beweert Soebhan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May