Interim-bestuur Moederbond stapt naar de rechter
17 Oct 2012, 04:00
foto


Zoals de voorzitter van 'de Moederbond' Errol Snijders aankondigde, is hij niet afgetreden. Hij heeft de stukken van de vakcentrale niet overgedragen aan de interim-voorzitter Freddy Brug. Snijders had tot dinsdag de gelegenheid gekregen om de overdracht te doen.

Brug zegt aan Starnieuws dat nu niets anders rest dan naar de rechter te stappen. "Gezien de houding van Snijders had ik niet verwacht dat hij zich neer zou leggen bij het besluit van de meerderheid van de bonden om af te treden. Er is een motie aangenomen waar hij is afgezet als voorzitter. Intussen komen de bezittingen van de vakcentrale weer op de veilig terecht. Er is een schuld van US$ 80.000 bij de SLM", benadrukt Brug.

Volgens de vakbondsleider zal Snijders niet vrijwillig afstand doen van 'de Moederbond'. "Hij weet dat hij het financieel beleid niet kan verantwoorden. Daarom wil hij onder alle omstandigheden aan blijven zitten. Hij wil de vele privileges die hij heeft als voorzitter niet verliezen. Desnoods gaat de organisatie kapot maar hij blijft kiezen voor zijn persoonlijke belangen", sneert Brug. Hij zegt dat de gang naar de groene tafel zal worden ingezet. Er is al overleg hierover geweest met de raadsman van het interim-bestuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May