Werknemers Rosebel uit ziekenhuis ontslagen
16 Oct 2012, 17:30
foto


De twee medewerkers van Rosebel Goldmines die in aanraking waren gekomen met cyanide, zijn vanmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Dit deelt Sharmila Jadnanansing, Legal and Corporate Affairs Manager van Rosebel/Iamgold, zojuist mee aan Starnieuws. De twee medewerkers maken het volgens haar goed.

In De Nationale Assemblee zijn er vanmiddag indringende vragen gesteld over de cyanide lekkage. Vicepresident Robert Ameerali, die speciaal naar de openbare vergadering ging om vragen te beantwoorden over actuele zaken, zei dat hij nog geen gegevens beschikbaar heeft. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen is niet in het land en zijn waarnemer, Ramon Abrahams, is in het binnenland.

De assembleeleden Diana Pokie (A Combinatie) en Ronny Asabina (fractieleider BEP) brachten deze zaak onder de aandacht van de regering. Asabina zei teleurgesteld te zijn dat sinds zondag een lek van cyanide is geconstateerd en de regering nog niks erover kan zeggen. Intussen heeft het bedrijf een persbericht uitgegeven. Asabina hoopt niet dat hiermee zal worden volstaan. Assembleevoorzitter Jennifer Simons stelde voor om de regering een brief hierover te schrijven, want het parlement maakt zich zorgen over de situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May