Politie Albina brengt klaarheid in overvallen geldwisselaars
17 Oct 2012, 06:00
foto
Geldwisselaar Winston Sobe betreedt, ondersteund door zijn vrouw, zijn woning waar hij werd overvallen.


De politie van Albina heeft in de afgelopen periode na intensief speurwerk de drie roofovervallen op geldwisselaars in Albina opgelost. Het gaat om drie afzonderlijke brute roofovervallen, die in augustus en begin september dit jaar zijn gepleegd.

In de vroege ochtend van 9 augustus werd de geldwisselaar Roy Deel omstreeks 03:30 uur op brute wijze door drie tienerjongens uit een diepe slaap verstoord en met een kapmes aan zijn hoofd verwond. De vijf jongelingen in de leeftijdklasse van 17 tot 20 jaar, zijn inmiddels in verzekering gesteld en voorgeleid. Het gaat om de verdachten: B.J, A.J, S.0, H.P en H.V

De geldwisselaar Alfred Aliboetoe moest op 30 augustus ook eraan geloven. Hij werd rond 21:40 uur verrast door de verdachten: A.R, J.G, W.E, D.R, T.G. en W.E. De daders zijn tussen 20 en 25 jaar oud.

De criminelen kregen de smaak te pakken en overvielen kort daarna, op 6 september, de geldwisselaar Sobe. Winston Sobe alias 'Focus' wist niet wat hem overkwam, toen hij op de bewuste ochtend in zijn huis werd overvallen door twee rovers. Hij werd tot bloedens toe met een mes bewerkt. De ene rover was gewapend met een jachtgeweer, de andere met een koevoet en een mes. Ook deze criminelen zitten achter slot en grendel.

Isaak Poetisi


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May