Start bouw 103 woningen Leiding 10A en 30 te Coronie
16 Oct 2012, 08:00
foto


103 woningen zullen sleutelklaar worden opgeleverd te Leiding 10A in het district Wanica. De eerste steenlegging zal woensdag plaatsvinden. In het district Coronie worden er 30 huizen gebouwd. De ceremoniële steenlegging voor de bouw is gepland voor donderdag.

President Desi Bouterse heeft bij het uitspreken van de jaarrede op 27 september aangegeven dat er wat stagnaties ondervonden zijn bij de bouw van de woningen. Zo waren er onvoldoende terreinen die bouwrijp waren. Ook de wetgeving moest worden voorbereid. Vrijdag zei het staatshoofd dat het niet zal lukken om 18.000 woningen in deze regeerperiode af te hebben. Hij verwacht dat 7.500 huizen realiseerbaar zijn.

De huizen in Coronie zullen verrijzen aan de Soemboredjoweg. Starnieuws verneemt dat de eerste steen in Coronie en Leiding 10A gelegd zal worden door minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Hij wordt geassisteerd door de volksvertegenwoordiging van de districten en de districtscommissarissen. De bouw van de woningen op Leiding 10A vindt plaats op basis van de Public Private Partnership. Het Landelijke Woningbouwprogramma wordt gecoördineerd door de werkgroep Herstructurering Huisvestingssector en het Managementteam Huisvesting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May