Seedorf: Mismanagement bij brand maandag
16 Oct 2012, 06:00
foto
De brandweer is met man en macht bezig aan de Zwartenhovenbrugstraat. Manschappen kwamen helpen zonder beschermende kleding. (Foto: Edward Troon)


Door mismanagement van de leiding van het Korps Brandweer Suriname is de situatie bij de brand aan de Prinsen- en Zwartenhovenbrugstraat zo uit de hand gelopen. Door het bezuinigingsbeleid zijn er structureel onvoldoende manschappen op de verschillende posten. Niet alle blusvoertuigen zijn efficiënt ingezet. De communicatie is heel slecht, waardoor er niet trefzeker is opgetreden.

Dit zegt de voorzitter van de brandweerbond John Seedorf aan Starnieuws. De vakbondsleider legt uit dat normaal twaalf personen op diverse posten moeten zijn. De leiding van het brandweerkorps heeft dit teruggebracht tot zeven personen. "Daarom konden voertuigen niet ingezet worden, omdat te weinig mensen op de post zijn. Als zeven mensen uitrukken, moeten de posten nog bemand zijn en van daaruit assistentie verlenen", stelt Seedorf.

Zo kan het niet verder
"De samenleving is er getuige van geweest hoe de brandweer niet opgewassen was tegen de brand, maandag. Het moet duidelijk zijn dat bij zo een grote brand in de binnenstad meteen de dompelpomp moet worden ingezet. Die is veel te laat ingebracht. De kritiek van de mensen die enorme schade geleden hebben, het publiek en diverse brandweermannen is niet mals", zegt de vakbondsleider.

Seedorf merkt op dat juist in de droge tijd de manschappen vaker moeten uitrukken en behoorlijk uitgeput raken. "Als je dan een bezetting hebt die ver onder de maat is, kan je niet trefzeker optreden", vindt de vakbondsman. Hij merkt op dat er harde noten gekraakt moeten worden. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moet optreden. "Zo kan het echt niet verder", benadrukt Seedorf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May