Moederbond moet US$ 80.000 aan SLM betalen
16 Oct 2012, 00:00
foto


Het gebouw en terrein van de AVVS de Moederbond zijn opnieuw in gevaar. De vakcentrale is US$ 80.000 verschuldigd aan de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De bezittingen van de Moederbond aan de Jagernath Lachmonstraat, die als onderpand gediend hadden, zullen op 7 december in het openbaar worden verkocht.

Voor alle zekerheid heeft de SLM via de deurwaarder het bestuur van de Moederbond onder leiding van Errol Snijders én het interim-bestuur, dat geleid wordt door Freddy Brug, betekend. Ook bestuurslid Alexandro Spong heeft een afschrift ontvangen. De deurwaarder was ook op zoek naar bestuurslid Culvin Wellis, die intussen is overleden.

Freddy Brug zegt aan Starnieuws dat Snijders rekenschap zal moeten geven over de financiële stand van zaken. Eerder had Snijders gezegd dat de schuld bij de SLM niet klopte. De directeur van de SLM, Ewald Henshuys, en namens de raad van commissarissen, hebben Robby Dragman de betaling bedongen. De verkoop van de bezittingen van 'de Moederbond' vindt plaats door notaris Madhuri Bisoen-Nannan Panday.
Snijders zegt dat hij eerst zal afstemmen met zijn raadsman voor hij in zal gaan op deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May