Nablussen smeulende vuurtjes nog gaande
15 Oct 2012, 14:45
foto
Een beeld van de afgebrande panden aan de Zwartenhovenbrug- en Prinsenstraat. (Foto: Raoul Lith)


De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van de enorme brand die vanmorgen gewoed heeft op de hoek van Prinsen- en Zwartenhovenbrugstraat. Er zijn nog brandhaarden onder de zinkplaten, die verwijderd worden, waardoor de brandweer alle resten kan blussen.

Officier van dienst Mohamed Soebhan zegt aan Starnieuws dat hij tot 7 uur 's morgens de leiding had, maar om 14.00 uur was hij nog ter plekke. "Wij hopen zo snel mogelijk klaar te zijn met het blussen van het vuur dat nog smeult onder de zinkplaten. In elk geval kan de brand zich niet meer uitbreiden en is sinds 7 uur onder controle", zegt Soebhan.

Zaken misgegaan
Nadat de brandweer de plek vrijgegeven heeft, is het de taak van de pandeigenaren om het puin te ruimen, behalve als Openbare Werk assistentie zal verlenen. Brandweercommandant Cecil Waal heeft intussen ook overleg gehad met vicepresident Robert Ameerali. Er zijn een paar zaken misgegaan, waarbij een brandweerchauffeur niet op zijn post was.

Waal was ter plekke maar niet vanaf het begin. Toen hij bij het brandadres aankwam, heeft hij de leiding overgenomen en extra maatregelen getroffen. De dompelpomp was nog niet ingezet om water uit de Surinamerivier te pompen. Het verkeer is tot nu toe een puinhoop. In heel Paramaribo staan er nog files. Veel mensen klagen over de situatie. Velen hebben uren later hun werk bereikt. Anderen zijn teruggekeerd naar huis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May