Oproep in Dubai: ICT moet een betere wereld creëren
15 Oct 2012, 01:00
foto


Breedband telecommunicatie moet in alle uithoeken van de aarde beschikbaar zijn. Door toegang tot de Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) moet een betere wereld voor alle mensen worden gecreëerd. Deze technologie kan leiden tot duurzame ontwikkeling van onder andere onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en de economie in het algemeen.


Dit is de rode draad van de 'ITU Telecom World 2012' die in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden tot 18 oktober. Kennisuitwisseling en netwerken vinden plaats in Dubai tussen de meest invloedrijke leiders van de industrie, de overheid en de academische ICT-wereld. Ook een delegatie van Suriname (Telesur) is vertegenwoordigd in Dubai, waar nagenoeg iedereen een mobiele telefoon heeft en toegang tot breedband internet. Het evenement richt zich op de huidige radicale transformatie van de ICT-sector en de gevolgen daarvan voor de industrie, en voor de wereld in het algemeen.

Groots dromen
De secretaris generaal van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), Hamadoun Touré, riep de regeringsleiders op 'groots te dromen' waardoor zij die maatregelen treffen om alle mensen toegang te doen hebben tot mobiele communicatie. Wereldwijd zijn er 6 miljard mobiele telefoons en 2.3 miljard mensen hebben toegang tot internet.

Touré las een boodschap voor van de secretaris generaal van de Verenigde Naties, Ban ki Moon. Hij riep de wereld op om via de mogelijkheden van ITC de Millennium Ontwikkelingsdoelen te helpen realiseren. Via gebruik van deze technologie kunnen armoede en klimaatsverandering worden tegengegaan. Door de mogelijkheden van ICT kan snel hulp geboden worden bij rampen. Mensen kunnen beter onderwijs volgen en voorgelicht worden.
Diverse sprekers wezen erop dat samenwerking zal leiden tot betere service aan het publiek en mogelijkheden voor alle mensen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May