Freddy Kruisland, een man met hoge idealen (aangeboden)
13 Oct 2012, 21:00
foto


Bij het afscheid van Mr Freddy Kruisland ervaren wij van de Stichting 8 December 1982 naast het verlies, grote dankbaarheid. We moeten niet treuren om mannen met hoge idealen die ons voor zijn gegaan. Wij moeten eerder dankbaar zijn dat we het voorrecht hadden dat ze bij ons waren en dat ze ons inspireerden door hun stralende persoonlijkheden.

Het voorbeeld van Freddy Kruisland gaat zijn vakgebied van de rechtsgeleerdheid en advocatuur te buiten. Hij was naast academisch gevormd professional, vooral ook de intellectueel van de democratische rechtsorde en gerechtigheid in Suriname. Daartoe behoeft een mens niet alleen kennis en vaardigheden, maar vooral ook moed en naastenliefde te hebben.
De verschrikkingen van de militaire dictatuur hebben de mens Freddy Kruisland diep geschokt in zijn humanistische wezen. De laffe, zinloze moorden op vier van zijn collega's, andere critici van de dictatuur en andere burgers waren weerzinwekkend.

Belangeloos stelde Mr Freddy Kruisland zijn vakmanschap, eruditie en overtuigingskracht ten dienste van de brede beweging in Suriname tegen de straffeloosheid, tegen de zelf-amnestie wet en voor verdediging van de democratische rechtsstaat en de menselijke waardigheid.

Zijn werk en voorbeeld zullen voortleven in de herinnering van menslievende Surinamers. Wij wensen mevrouw Kruisland en familie veel sterkte toe in het verwerken van het grote verlies.

Gran tangi Mr. Kruisland, gran tangi.

Sunil Oemrawsingh
voorzitter
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May