Marlène’s Ballet viert 26ste jaardag met FIDA trofee
13 Oct 2012, 06:00
foto


Marlène’s Ballet Company (MBC) is in de zevende hemel nu ze haar 26ste artistieke verjaardag viert. Het feest valt vlak na haar succesvolle deelname aan het XIXe Internationale Amazone Dans Festival (FIDA) in Belém do Pará, waar de Surinaamse groep in de laatste week van september de hoofdprijs van het festival heeft gewonnen.

De choreografie van Marlène Lie A Ling 'Rapsodia', die een moeder en de kwelling van het huiselijk geweld uitbeeldt, is door de jury bestaande uit bekende figuren uit de internationale danswereld met de eerste prijs bekroond, onder enthousiast applaus van het publiek, waardoor het imposante Teatro Da Paz in Belém op zijn grondvesten schudde.

Inzet beloond
Op deze bijzondere feestdag benadrukt directeur Marlène Lie A Ling het belang van de prijs, die een buitengewone erkenning is voor de artistieke activiteiten van de groep. MBC is in Paramaribo opgericht op 12 oktober 1986, en in de afgelopen 26 jaar zijn er talloze voorstellingen gegeven voor het Surinaamse publiek. MBC heeft eveneens met veel succes op diverse internationale podia Suriname vertegenwoordigd. De moderne stijl wordt verfraaid door bewegingen uit traditionele dansen van verschillende etnische groepen, die gezamenlijk de bevolking van Suriname vormen, en op basis hiervan is een heel aparte eigen stijl ontwikkeld, die de culturele waarden van onze natie uitdrukt.

De dansgroep van MBC bestaat uit jonge professionals en studenten van verschillende opleidingen, die met veel inzet en discipline hun vrije tijd benutten om zich door middel van de dans creatief te uiten, wat dankzij deze prijs en andere successen die de groep behaald heeft, tot ver over onze grenzen bekend is geworden. Marlène Lie A Ling heeft ook aangegeven dat MBC in de toekomst voor vele uitdagingen komt te staan, zoals onder andere het consolideren als culturele expressie, geïnspireerd door de ontwikkelingen van onze nationale identiteit. De choreografe bracht dank uit aan alle dansers die met hun talent en enthousiasme de geschiedenis van MBC mede hebben helpen schrijven.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May