Stichting CT Scan schaft ultramodern apparaat aan
13 Oct 2012, 11:30
foto


Stichting CT Scan 92 herdenkt vandaag haar 20-jarig bestaan. Een mijlpaal op deze herdenkingsdag is de aanschaf van een ultra modern 64 slice CT Scanner waarmee radiodiagnostische onderzoeken sneller en accuraat kunnen worden uitgevoerd, geeft de stichting in een persbericht aan.

Het CT Scan apparaat, een 64 slice Lightspeed, is in staat nauwkeurige scans van hart-en bloedvaten te maken in 3 D formaat, meldt de stichting. De tijd die nodig is voor het maken van CT Scans zal aanmerkelijk worden ingekort door de hoge snelheden die worden gehaald per delen van een seconde. Een patiënt zal nu korter dan voorheen worden blootgesteld aan röntgenstraling en zal korter stil hoeven te blijven liggen. Vooral het laatste is van belang voor oudere patiënten, ernstig zieke patiënten en kinderen.

Geschenk aan de gemeenschap
Het stichtingsbestuur en personeel beschouwen de nieuwe scanner als een geschenk aan de gemeenschap. Het ligt in de bedoeling de komende week te beginnen met de installatie van de machine en overige besturingsapparatuur. De ingebruikname, na een testperiode, is gepland voor de 1e week van november.

De stichting is 20 jaar geleden opgericht met het doel de Surinaamse gemeenschap te voorzien van een CT Scan apparaat voor het doen van radiodiagnostisch onderzoek. Onderzoeken die tot dan alleen in het buitenland konden worden uitgevoerd, waren vanaf toen ook in Suriname mogelijk. Vooral bij EHBO-gevallen zijn de diensten die in de CT Scan kliniek verleend kunnen worden onmisbaar en zijn veel mensenlevens gespaard, geeft de stichting CT Scan in een persbericht aan. Na de oprichting is vaker moderne apparatuur aangeschaft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May